Вашківецька міська громада
Вижницький район, Чернівецька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шевченко завжди буде жити серед нас!

Дата: 09.03.2018 04:21
Кількість переглядів: 2409

  Ім’я Тараса Шевченка стало символом духовного здоров’я, художньої сили народу, його краси і мужності, лицарських чеснот, подвижництва, совісті, гуманізму. Геній Шевченка, як сонце, сяє у небесах духовності нації, є виразником її дум, заповітних мрій, співцем краси і любові, болю і горя. Слово поета входить у наше єство від народження, на генетичному рівні, передається із покоління в покоління, оберігає виразність обличчя й характеру істинного українця.  

Фото без опису

«Шевченко завжди буде жити серед нас!» - саме під таким гаслом у Вашківецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів проходив тематичний тиждень, присвячений 204 річниці з Дня народження Великого Пророка. Розпочався він з урочистої лінійки, яку відкрила керівник методичного об’єднання вчителів суспільно-гуманітарного циклу Перепелиця Л.В. Вона ознайомила учнів із планом проведення Шевченківського тижня та продемонструвала відеопрезентацію про Великого Кобзаря. А учні 8-А класу (вч.Хачман М.Д.) підготували інформацію про життя і творчість поета.

Протягом тижня проводились Шевченківські уроки. Зокрема вчитель Любківська О.М. у 8-Б класі провела з учнями дуже цікаву вікторину про життя і творчість поета, також у школі проходила виставка ілюстрацій до творів поета та відбувся традиційний  конкурс читців-декламаторів поезій Т.Шевченка «Нам треба голосу Тараса».  Конкурсна програма передбачала декламування окремих творів, уривків його поетичних чи прозових творів, композицій за творами письменника. Гаряча любов до знедоленого рідного краю звучала у кожному слові, кожному рядку безсмертних творів Кобзаря. За висновками журі, переможцями було визначено таких учнів: Кузик О., Шилик А.(4-А, вч. Жуй К.Г.), Єленюк І.(5-А, вч.Перепелиця Л.В.), Грек А.(6-Б,вч.Одовійчук С.Я.), Луцик Т.(7-В, вч. Мельничук Т.С.),  Перепелицю С.(8-А, вч. Хачман М.Д.), СірецькогоМ.(9-А, вч.Одовійчук С.Я.), найкращими журі визнали міні-композиції  учнів 3-А(вч.Танасійчук Н.М.) та 4-В (вч.Єленюк О.Ю) класів.

   Під час проведення заходів не залишилися осторонь і вчителі початкових класів. Класні керівники Калинчук В.Ф. (2-Акл.) та Єленюк О.Ю.(4-Вкл.) спільно зі своїми вихованцями провели Шевченківські читання та переглянули фільм про Тараса Шевченка.

Родзинкою предметного тижня стала літературно-музична композиція «Уклін тобі, Тарасе!», яку підготували класні керівники, вчителі-філологи  Одовійчук С.Я. та Курик Г.І. Її представили учні 9-А та 9-Б класів. Розпочався захід виступом директора школи Бучацької Н.К. Директор щиро подякувала усім, хто долучився до вшанування пам’яті Великого Кобзаря. Учні по крихітках відтворювали сцени про дитячі роки поета, гортали сторінки життя людини непростої долі, виконували пісні на слова Тараса Григоровича.Завершилось свято виконанням «Заповіту» на слова Тараса Шевченка.Дійство пройняло дуже цікаво і не залишило нікого байдужим.

Фото без опису

Фото без опису

Минуло 204 роки від дня народження Великого Генія, але й сьогодні його слово живе між нами.9 березняу міському сквері відбулося покладання квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченку з нагоди його іменин. У покладанні окрім представників Вашківецької громади,взяли учать і дирекція таучні 3-А,9-А,Б класів, вчителі-філологи Вашківецької ЗОШ І-ІІІ ступенів. Перед зібранням з промовою виступили начальник відділу освіти , молоді і спорту Лучак В.П. та вчитель української мови і літератури нашої школи Мельничук Т.С.

А з уст 9-класників Сірецького Михайла та Романчук Анастасії прозвучали віші всесвітньо відомого українського письменника.

Ми впевнені, що ці та інші заходи, які відбулися в школі, допоможуть молодому поколінню зрозуміти та усвідомити неоціненний вклад Тараса Шевченка в зародження та розвиток української культури, мови, нашої державності і ще раз переконатися, що

поезія Шевченка – це вогник, схожий на полум’я свічки, що запалює душу людини…

 

Вчитель української мови та літератури

Вашківецької ЗОШ І-ІІІ ступенів

Одовійчук С.Я.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь