Вашківецька міська громада
Вижницький район, Чернівецька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

29 квітня відзначив Міжнародний день танцю Вашківецька ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Дата: 29.04.2018 17:21
Кількість переглядів: 1761

     Фото без опису        

         Міжнародний день танцю відзначається вже 30 років — із 1982 року за рішенням ЮНЕСКО.

Призначили цей день саме 29 квітня — в день народження французького балетмейстера Жана Жоржа Новера, реформатора та теоретика хореографічного мистецтва, який увійшов в історію як «батько сучасного балету».

         Про свято розказує один із ініціаторів та організаторів свята вчитель-методист вищої категорії, відмінник освіти, вчитель хореографії школи,Почесний громадянин міста Вашківці, Заслужений працівник культури України Сірецький Орест Ілліч :         

« . . .до Міжнародного (Всесвітнього) Дня танцю у Вашківецькій ЗОШ  І-ІІІ ст. проведено перше в історії школи та міста свято «ШКІЛЬНИЙ БАЛ», метою якого є збереження та збагачення особливостей та традицій  хореографічного мистецтва, виявлення та підтримки обдарованих дітей та молоді.
        Основними завданнями свята є :

        . популяризація хореографічного мистецтва ;
        . виховання підростаючого покоління мистецтвом танцю;
        . підвищення майстерності виконавців
        . пошук та використання нових хореографічних рішень у постановочній роботі;
        . розучення та виконання основних рухів найпопулярнішого у світі танцю – славнозвісного «ВАЛЬСУ».
                      Оргкомітет, дирекція школи, класні керівники, залучені хореографи доклали максимум зусиль, щоб гідно провести свято. І свято вдалося ! Кожен клас школи та дітки дошкільного навчального закладу № 1 виставили свої колективи ! Були класи, де танцювали абсолютно всі учні. Вийшло справжнє свято танцю. Більше двох годин учні, вчителі, батьки всі присутні переповненої спортивної зали школи з великим захопленням  насолоджувалися танцем «вальс». Біля тридцяти композицій було виконано під популярні всесвітні мелодії Штрауса, Шопена, Чайковського, Доги та молодих українських виконавців ! Веселкова гра всіх можливих кольорів  костюмів милувала око і самих юних танцюристів і всіх присутніх у залі . . .    За відгуками глядачів, та й і самих виконавців, всі отримали величезне задоволення від побаченого і пропонують, щоб «Шкільний бал» став постійним у школі і проводився щороку. Від імені організаторів свята висловлюю велику шану і подяку директору та її заступникам, всім класним керівникам школи, музичному керівнику садка, залученим хореографам Юрію Дмитровичу Мельничуку, Наталії Василівні Друцул, музичному оператору Олегу Анатолійовичу Варваришину за їхнє розуміння, велику відповідальність та невтомну працю по популяризації хореографічного мистецтва як найбільш масового і дійового засобу естетичного виховання підростаючого покоління. На жаль, на наше запрошення не відгукнулися жодна школа  об’єднаної територіальної громади, навіть не делегували своїх представників, щоб перейняти досвід інших шкіл, а я впевнений, що і вони також мали кого показати. Маю надію, що і представники місцевої влади теж у майбутньому віднайдуть час, щоб хоча б насолодитись таким масовим дійством, адже важко назвати інший захід, де одночасно танцюють спільний танець «вальс» біля 400 дітей ! ! !    Іноді стає сумно, що життя нашого підростаючого покоління  місцевим можновладцям зовсім не цікаве, а відтак виникає питання : хіба це не є їхнім обов’язком  жити життям своєї громади, особливо якщо це - наше майбутнє . . . »



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь