Вашківецька міська громада
Вижницький район, Чернівецька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Всеукраїнська навчальна школа з програмування

Дата: 08.10.2018 06:12
Кількість переглядів: 1263

Фото без опису

Щорічно в Україні,  починаючи з 2008 року, оргкомітет Міжнародного конкурсу з інформатики та компютерної вправності «Бебрас» на чолі з Шпаковичем Ростиславом Степановичем (головним координатором) проводить Всеукраїнську навчальну школу з програмування для переможців. Уже в друге  до тренувального табору була запрошена  команда Чернівецької області у складі Брозинського Олега (учня 9 класу Чернівецького ліцею №1), Павлюка Ігора (учня 10 класу Чернівецької гімназії №1 ім. Т. Шевченка) та Савенка Ігора (учня 8 класу НВК «Вашківецька гімназія ім.І.Бажанського») та керівника команди Гуменюк Марини Володимирівни,  вчителя інфоматики НВК «Вашківецька гімназія ім. І.Бажанського».

Фото без опису

 З 2 по 8 жовтня 2018 року до Львова з’їхалися команди-переможці з 10 областей України, а саме: Чернівецької,  Черкаської, Львівської, Одеської, Донецької, Дніпропетровської, Волинської, Кіровоградської, Херсонської, Запорізької областей. Організатори заходу подбали про насичену і цікаву навчальну програму та презентували кожному учаснику подарунки. Надзвичайно корисними були  заняття з програмування досвідчених викладачів України (С. Жуковський,  Житомирський державний університет, І.Порубльов, Черкаський національний університет, І. Скляр, Київський природничо-науковий ліцей №145), які із задоволенням слухали не тільки учні, а й учителі. Керівники команд брали участь у засіданнях з представником Міністерства  освіти і науки України Кудренком Богданом Віталійовичем, засіданнях оргкомітету щодо обговорення пропозицій міжнародного оргкомітету та обговорення календарного плану заходів по проведенню  конкурсу «Бебрас»  у 2018-2019 роках.  Протягом перебування у навчальному таборі, учні брали участь у командних інтелектуальних іграх. Приємно, що збірна команда Чернівецької та Кіровоградської областей посіла почесне ІІІ місце. У передостанній день табору була проведена олімпіада з програмування на якій наші учні показали непоганий результат.

Фото без опису

Варто відзначити, що організатори школи «Бобер – 2018» подбали не тільки про цікаві заняття, інтелектуальні ігри, олімпіаду, а й організували для всіх учасників захоплюючу екскурсію по м. Львів. Також усі відвідали Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької . Були на опері «Набуко». Незабутньою для програмістів-початківців виявилася екскурсія на  софтверну компанію Elex, працівники якої познайомили учнів не тільки з умовами праці досвідчених програмістів, але й провели тренінгове заняття з англійської мови та познайомили з програмістом-кіборгом, який займається розробкою дронів. Відмінними були й умови проживання та харчування у хостелі Львівського ВПУ ресторанного бізнесу та туризму. Комфортні умови, приємне обслуговування,  смачна ресторанна їжа сприяли гарній роботі та приємному відпочинку.

Фото без опису

По завершенню всього кожен учень від’їжджав додому із сертифікатом учасника Школи програмування переможців Міжнародного конкурсу з інформатики та комп’ютерного мислення BEBRAS-2018, неоціненною кількістю корисних знань та морем приємних вражень. Висловлюємо слова вдячності організаторам школи програмування, керівникам Львівського ВПУ ресторанного сервісу та туризму та усім, хто сприяв відрядженню команди до м.Львів.

М.В.Гуменюк

учитель НВК «Вашківецька гімназія

ім.І.Бажанського»

 

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь