Вашківецька міська громада
Вижницький район, Чернівецька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

З Україною в серці

Дата: 29.10.2018 11:51
Кількість переглядів: 1156

Фото без опису

  Саме під таким гаслом пройшов тиждень українознавства в НВК «Вашківецька гімназія ім.І.Бажанського». Упродовж тижня учні, вчителі та батьки мали змогу долучитися до витоків історії та культури наших предків.

Розпочався тиждень святковою лінійкою, яку  розпочали учениці 10 класу Данилюк Маріна та Равлюк Анна піснею «За любов і волю». Учитель  українознавства Проскурняк Н.Г. ознайомила учнів та вчителів із планом проведення тижня. Цього ж дня учні 5-ого класу оформили виставку малюнків на тему: «Моя улюблена казка».

 

Фото без опису

 У середу учні 6-7-их класів стали учасниками конференції «Дослідження  з українознавства». Орчук Христина підготувала творчий проект «Легенди про Аннину гору», Баланюк Андрій  підготував презентацію «Міфологічний образ ведмедя», Чорненька Анна та Кузенко Юлія розповіли про життєвий та творчий шлях В.П.Михайлюка, Барбазюк Іванна та Турчинець  Юлія оформили стінгазету  «Про перекази Вижниччини», Вірста Любов та Соколович Оксана ознайомили з творчою роботою  «Український віночок ». Цікаві розповіді, презентації, зібрані фото та матеріали розкрили творчий світ кожного учасника заходу.

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

 Незабутнім стало свято «Козацькі забави», яке провела вчитель фізичного виховання Маковій М.М. Учні 5-6-их класів (класні керівники Гаврилюк Є.С. та Курик П.С.) продемонстрували присутнім силу, спритність та мужність, притаманні українським  козакам. Їм довелося пройти «Смугу перешкод», «Стрибки в мішках»,  «Саджання і збирання картоплі», «Приготування кулешу», «Переправитися через річку», «Перетягнути канат». Переміг курінь  6-ого класу. 

 Також у рамках тижня українознавства  до свята Миколая  гімназисти вишивали обереги для воїнів - захисників України.  Творчі поробки робили разом з мамами та бабусями, молилися за життя та здоров’я всіх, хто сьогодні захищає нашу державу від ворога. Ми мріємо разом про мир над Україною, благаємо щирою молитвою,щоб повернулися сини до рідних батьків, до своїх сімей. 

 Учні 5 класу (класний керівник Гаврилюк Є.С.) запросили на свято першокласників, які з великою радістю відгукнулися. Святково одягнулися і разом зі своїми батьками зібралися на виховний захід «Посвята в козачата», де дали обіцянку бути гідними українцями, любити свою Батьківщину, поважати батьків, учителів та успішно навчатися. 

Фото без опису

 І на завершення тижня гімназисти поїхали в екскурсійну  поїздку до Хотина, а саме Хотинської фортеці, яка входить до числа 7 чудес України. Побачили цікаві експонати, виставку картин та зброї. Повертаючись назад, заїхали в «Сонячну долину», яка зачарувала  осіннім теплим сонцем, щирою гостинністю. Природа навколо нас вигравала красою та багатством рідного краю.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Створити справді горду і незалежну державу, заслужити повагу в світі зможуть лише ті, хто відчуватиме українську душу. А плекати справжніх громадян  – це наша спільна справа. Думаймо про Україну. Будьмо її патріотами не на словах, а на ділі.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь