Вашківецька міська громада
Вижницький район, Чернівецька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Тиждень зарубіжної літератури

Дата: 09.02.2019 13:01
Кількість переглядів: 1075

                          Фото без опису

 

 

                                                                                       Книги – це ріки, що наповнюють моря.

Ярослав Мудрий

Сила книги безмежна.  Вона відкриває перед людьми великий світ. Протягом усього життя ми звертаємося до книжки, адже вона – мудрий порадник, який, не вміючи говорити, розповідає про незвичайні пригоди і подорожі, про чудеса, про навколишній світ.

З метою ціннісного ставлення до літератури, книги у НВК «Вашківецька гімназія ім. І.Бажанського» з 28 по 1 лютого проходив тиждень зарубіжної літератури. Упродовж тижня учні мали можливість ближче доторкнутися до шедеврів зарубіжної літератури: вони брали участь у різних заходах та конкурсах, демонстрували творчі здібності та ерудицію.

Тиждень розпочався оформленням виставки робіт на тему: «Мій улюблений літературний герой». Відомо, що малювання ілюстрацій до прочитаних книжок є доброю мотивацією для подальшого читання.

У вівторок для учнів 5 класу був проведений КВК «Літературні перегони», де учні показали свої знання з теорії предмета, проявили кмітливість та знання змісту прочитаних творів.

Наступного дня учні 6 – 9 класів складали кросворди до прочитаних творів та їх  авторів. (6 клас – А.П.Чехов «Тонкий і Товстий», «Хамелеон», 7клас - Шолом-Алейхем «Пісня над піснями», 9 клас –  Оноре де Бальзак «Гобсек»).

У четвер знавці літератури презентували творчі проекти «А.П.Чехов і Україна», «Українські переклади творів зарубіжних авторів про природу», «Україна в житті та творчості зарубіжних письменників».

          Насамкінець тижня найактивніші шанувальники зарубіжної літератури брали участь в оформленні  вернісажу «Реклама улюбленої книги», де кожен учасник представив улюблений твір і пропонував його  прочитати, ближче познайомитися з цікавими  та дотепними  героями.

         Дякую всім учням за активну участь у проведених заходах, кмітливість,   креативність та щирість  у висловлюваннях.  Сподіваюся, що читання цікавих книг стане для всіх улюбленою справою. Читайте та пізнавайте незвіданий світ літератури!

Проскурняк Н.Г., учитель зарубіжної літератури

НВК «Вашківецька гімназія ім.І.Бажанського»

 

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь