Вашківецька міська громада
Вижницький район, Чернівецька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

21 лютого – Міжнародний день рідної мови

Дата: 21.02.2019 10:05
Кількість переглядів: 991

Фото без опису

  

21 лютого у світі відзначають Міжнародний день рідної мови, який також відомий як Міжнародний день материнської мови.

   До відзначення цього свята долучилася вся шкільна родина Вашківецької ЗОШ І-ІІІ ступенів.

   Цього дня у фойє школи учнями середніх і старших класів було викладено «Галерею рідного слова» - ілюстрації та плакати з поезіями, присвяченими рідній мові. Також школярі та педагоги на колажі «Я розмовляю українською, бо…» із задоволенням розміщували яскраві наліпки зі своїми написами-відповідями, чому вони розмовляють саме українською мовою. А бібліотекар школи Кулинич Т.І., створивши виставку книг «Наше диво калинове, кохана українська мово!», розповідала знавцям рідного слова про значення мови в житті українського народу.

  Змістовну  годину спілкування «Лунай, наша мово!» було проведено у 3-В класі.       Супрун Л.П. зі своїми вихованцями провела урок-шану рідній мові, якій третьокласники присвятили вірші, а народні пісні у виконанні хлопчиків Рошка Тараса та Максимюка Володимира – «Квітка-душа», «Тихо над річкою», «Ніч яка місячна» - порівнюють зі співом птахів. Родзинкою свята став танець «Якби мені черевички». Людмила Порфирівна не тільки в цей день, а постійно прищеплює своїм вихованцям любов та повагу до рідного слова і до української пісні.

   Не менш цікавою була бесіда за круглим столом у 4-А класі на тему: «Загадкова наша мова». Учні свою шану до мови висловлювали трішки інакше: вони розгадували кросворди, ребуси та загадки, які підготували самостійно, а на завершення бесіди з літер власноруч виготовленого казкового алфавіту склали вислів «рідна мова». Класний керівник Танасійчук Н.М. завжди виховує в учнів повагу до рідної мови, ціннісне ставлення до її мистецьких надбань, інтерес до народних традицій.

   Отже, Міжнародний день рідної мови – це свято, яке, об’єднавши дітей і вчителів, сприяє духовному збагаченню, показує високий прояв почуття патріотизму, любові до рідної мови та своєї Батьківщини.

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь