Вашківецька міська громада
Вижницький район, Чернівецька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Міжобласний кубок з баскетболу

Дата: 01.03.2019 19:53
Кількість переглядів: 1307

Фото без опису   

24 лютого у щойно відремонтованому спортивному залі Вашківецькоі ЗОШ I-III ст. проходив 15-ий ( ювілейний ) міжобласний кубок з баскетболу, присвячений памяті Дмитра Миколайовича Гавриша і приурочений  80-річчю з дня народження улюбленого ВЧИТЕЛЯ багатьох поколінь вашківчан…

 

        УФото без описучасть у турнірі взяли чотири баскетбольні колективи – БК «Вашківці», БК «Снятин», БК «Бандери» ( м.Вижниця ) та БК «Орлан» ( смт. Лужани ). На церемонії відкриття до присутніх баскетболістів та численних глядачів звернувся голова Вашківецької ОТГ М.П.Перч, який урочисто відкрив змагання і запропонував  вшанувати пам’ять про Дмитра Миколайовича хвилиною мовчання. Опісля виступив Почесний громадянин м.Вашківців  О.І.Сірецький, який як хороший товариш Дмитра Миколайовича розповів присутнім про непростий, але водночас цікавий життєвий шлях свого друга. Згадав він   і незгасаючу любов Дмитра Миколайовича до улюбленої справи та пригадав високі спортивні досягнення його вихованців, здобуті на змаганнях різного рівня ( серед них і чемпіон світу з волейболу О.П.Дарій ). Син Дмитра Миколайовича Олексій подякував організаторам за збереження світлої пам’яті про його батька і висловив сподівання, що турнір і надалі буде традиційним, а директор школи Н.К.Бучацька  висловила переконання, що справа  виховання нинішнього підростаючого покоління у надійних руках вчителів, серед яких є також і вихованці Дмитра Миколайовича.

Фото без опису

       Щодо самих змагань, то вони розпочалися після першого спірного вкидання, яке здійснив внук Дмитра Миколайовича – учень 8 класу Гавриш Дмитро – у першій грі турніру між командами з Вашківців і Снятина ( місцева команда,  на жаль, програла  цю гру з рахунком 26-41, проваливши другу чверть гри і не набравши в ній жодного очка). У другому півфіналі БК «Орлан» впевнено переміг команду з Вижниці з рахунком 64-41.
     У матчі за 3-4-ті місця відбулося Вижницьке дербі, у якому зійшлися невдахи півфіналів – БК «Вашківці» та БК «Бандери». Місцева команда з перших хвилин взяла контроль гри у свої руки, при цьому нарощуючи перевагу з кожною наступною четвертю і в підсумку відсвяткувала впевнену перемогу з  рахунком 57-39 на свою користь.
    Фінал порадував глядачів інтригою практично до самого фінального свистка. БК «Снятин» і БК «Орлан» почергово виходили вперед з рахунком, при цьому демонструючи цікаву гру. Переломним у грі став початок четвертої четверті, у якій своє вагоме слово сказав капітан лужанчан Петро Булик, якому вдалося здійснити декілька влучних атак поспіль, що в підсумку дозволило його команді перемогти з рахунком 43-37 і вперше підняти над головою кубок переможців даних змагань.
    Кращим гравцем турніру було визнано Петра Булика ( БК«Орлан»).
Кращим виконавцем триочкових кидків став В’ячеслав Бойко ( БК«Бандери» ).
Змагання відбулися за підтримки магазину цифрової техніки «
REAL PHONE».

                                       Інформацію підготував Юрій  Перепелиця

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь