Вашківецька міська громада
Вижницький район, Чернівецька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Є в Шевченка народження дата, дати смерті в Шевченка нема ( Звіт про проведення Шевченківського тижня)

Дата: 09.03.2019 03:36
Кількість переглядів: 1590

Фото без опису

         З нагоди відзначення 205 річниці від дня народження Великого Кобзаря, з метою вшанування пам’яті Т. Г. Шевченка, виховання любові та поваги до спадщини, яку нам залишив митець, з 04.03 по 07.03. 2019 р. у НВК «Вашківецька гімназія ім. І. Бажанського» відбувся тиждень Шевченка.

        Четвертого березня  проведено дві загальношкільні лінійки (для учнів прогімназійних  та гімназійних класів). Учитель української мови та літератури Проскурняк Н.Г. урочисто оголосила про відкриття тижня Шевченка, ознайомила з основними заходами, закликала учнів та вчителів взяти участь у проведенні тижня. Перед присутніми також виступили гімназисти 6(10) класу, які розповіли про цікаві моменти з життя українського Генія, Пророка, Мислителя (підготувала Стренадко М.М.). З вітальним словом до гімназистів звернулася  директор гімназії Гуйванюк Л.М., яка зазначила: «205 років виповнюється від дня народження  Шевченка. Два століття! А він живе у своїх віршах-думах, картинах. І так буде завжди! Бо хтось повинен достукатися до наших сердець, нашого сумління й совісті. Ніхто не зробить цього краще від генія усього українського народу Тараса Шевченка, твори якого актуальні й сьогодні…»

 

  Фото без опису     У вівторок  відбувся конкурс малюнків. Найкращі роботи  представили такі гімназисти: Цюпало А.(11 клас); Савенко В.(5 клас); Лисан Ю.(5 клас); Лисан Н.(4 клас). Цікаво пройшов конкурс читців «Нам треба голосу Тараса», переможцями якого стали такі декламатори: Савчук В. (2 клас); Приймак М. (8 клас); Орчук Х. (6 клас); Попович А. ( 5 клас). Цього ж дня було проведено безперервне читання творів Кобзаря, яке розпочалося піснею «Реве та стогне Дніпр широкий».

        Тараса Шевченка вважають творцем української літературної мови. Саме з цією метою в середу Проскурняк Н.Г. провела Свято рідної мови, на якому вчитель розповіла про любов Кобзаря до рідного слова, рідної мови. А ведучі заходу Савчук Богдан і Стрілецька Антоніна поділилися інформацією про духовне багатство рідної мови, історію свята, тернистий  шлях мови. Орчук Христина і Гуцул Ярослав запропонували глядачам сценку «Стецько і Галька». Прозвучала «Молитва до Мови» у виконанні Юркевич Світлани. А ще присутні свята мали змогу почути історію про українську мову, яка відбулася в купе поїзда «Львів-Відень» (розмову вели Нікула О., Різун О., Соколович О, Вірста Л, Курик Д.). Музичне оформлення свята підготувала вчитель музики Медвідь Н.М., вихованці якої зачарували глядачів своїм співом. Дуети у складі Савчука Василя та Лютик Софії, Данилюк Маріни і Равлюк Анни, учні 2-го, 4-го, 5-6 класів виконували пісні про мову, рідне слово, гімн мові. На завершення свята прозвучала пісня «Мова єднання».

Фото без опису

          У четвер директор гімназії Гуйванюк Л.М., заступник директора Савчук М.Д. та знавці творчості Т. Шевченка взяли участь у міському заході, присвяченому 205 річниці Великого поета. Савчук В. (2 клас) декламував уривок із поеми «І мертвим, і живим…», Приймак М. – «Холодний Яр»; дуети у складі Савчука В. і Лютик С.; Данилюк М. і Равлюк Т. виконували пісні про Безсмерного Кобзаря. Вшанування пам’яті Шевченка закінчилося покладанням квітів до погруддя поета.  

        Тиждень пройшов на високому рівні, усі класи взяли участь у його проведенні, що свідчить про те, що наші учні продемонстрували, що слово Шевченкове живе і не залишає байдужим гімназистів до вивчення актуальних і нині творів Тараса Григоровича Шевченка.

Звіт підготувала Марія Стренадко

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь