Вашківецька міська громада
Вижницький район, Чернівецька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ТАРАС ГРИГОРОВИЧ ШЕВЧЕНКО І НАЦІОНАЛЬНА ІДЕЯ.

Дата: 09.03.2019 04:09
Кількість переглядів: 1179

Фото без опису У ці березневі дні минає 205 років від дня народження національного Пророка, невмирущого генія слова, воістину народного поета, художника, борця за ідеали справедливості та добра, за кращу долю України та українського народу — Тараса Григоровича Шевченка.
 У його щирому, проникливому слові з усією силою і красою засіяла горда і волелюбна українська душа. Це слово стояло в обороні прав та свободи рідного народу і стало тією духовною основою, на котрій була зведена незалежність Української держави.

     Великий Кобзар став знаковою фігурою не лише української, а й світової літератури, здобувши право на безсмертя. Тому навіть через роки та віки не міліє, а прибуває джерело людської шани й поваги.Фото без опису
Сповнені любов'ю до рідної землі, прагненням зробити життя українців гідним, з натхненням звучать слова Тараса і сьогодні, коли Україна будує власний дім — незалежну, демократичну, суверенну державу. Немає сумніву, що як і мріяв наш великий Пророк, "оживе добра слава, слава України". задля цього шануймося, дослухаймося до його мудрих настанов: "Обніміться ж, брати мої. Молю вас, благаю!" Будуймо всією громадою свій дім — у злагоді, мирі та любові, щоб діти наші й внуки отримували у спадок державу, яку заповідав нам Великий Кобзар. Нехай святе Шевченкове ім'я об'єднає всіх українців задля щасливого майбутнього рідного народу.


Вашківчани разом з усіма українцями відзначали 205 річницю від дня народження українського поета та художника.
Біля пам'ятника Кобзарю відбулося урочисте покладання квітів. Перед зібранням з промовою виступив голова міської ради М.П.Перч.

Фото без опису

Учень Вашківецької НВК гімназії імені І. Бажанського Савчук Василь декламував уривок із поеми "І мертвим і живим", та разом із Софійкою Лютик виконали твір "Кобзареві", у виконанні Равлюк Анни та Данилюк Марини прозвучала пісня "Така її доля"., а Приймак Марина виконала "Холодний яр"
Уривок із поеми Т.Г.Шевченка "Гайдамаки" продемонстрували учні 9-А класу Вашківецької ЗОШ I-III ступенів, а Ангеліна Мельничук виконала "Заповіт" на слова Пророка.
Під гаслом "Шевченкове слово в віках не старіє" при міській бібліотеці для дітей відбулася літературна година
присвячена Кобзареві.
 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь