Вашківецька міська громада
Вижницький район, Чернівецька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

МАЙСТЕРНІСТЬ ВЧИТЕЛЯ

Дата: 13.03.2019 07:08
Кількість переглядів: 1173

 Фото без описуОдним із найважливіших завдань сучасної освіти є духовний розвиток особистості. Найбільш  досконало вирішити це  завдання покликані предмети художньо-естетичного напряму в системі загальної середньої освіти.

Саме образотворче та музичне мистецтво спрямовані на те, щоб відкрити в дитині найпотаємніші, найтонші почуття, які дають дитині можливість для творчості, для самостійного пошуку, для висловлення свого власного бачення світу.

         6 березня  перед учителями методичного  об’єднання вчителів художньо-естетичного циклу гостинно відкрив  двері Бабинський   НВК імені Марії Вержак   Вашківецької  ОТГ.

Урок образотворчого мистецтва у 6 класі «Атрибути мистецтва» провела  творчий  педагог Дороган Н. М.  Молодий  перспективний вчитель продемонструвала   прекрасний зразок нетрадиційного заняття. Учні ознайомилися з історією виникнення натюрморту,  навчилися аналізувати й оцінювати мистецькі твори, передавати красу повсякденних речей, що нас оточують.

Демонструючи наочний матеріал, Наталія Миколаївна  нестандартно підійшла  до вирішення практичної художньої діяльності учнів. Творчий процес у класі  супроводжувався релаксуючою  мелодією та ароматом  кави. Так, саме цим чудодійним напоєм, а не фарбами, у техніці «гризайль» малювали натюрморт з натури.

 Учитель забезпечила активну інтелектуальну роботу учнів на уроці, використовувала цікаві  методи, прийоми і засоби навчання. Під час уроку застосовувала  мультимедійні засоби.

Нині рукоділля  дуже популярне в нашій країні. Не змогли залишитись осторонь  і ми.

Майстер-клас «Я роблю це так!» провела вчитель Карапчівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Подольчук С. М. Педагог  ознайомила з японським видом мистецтва під назвою «канзаші». Воно прийшло до нас не так давно, але вже встигло припасти до душі багатьом умільцям. Побачивши один раз вироби зі стрічок, кожен захоче спробувати зрозуміти, на чому ж ґрунтується даний вид  рукоділля, і як такий декор можна зробити своїми руками.
         Напередодні прекрасного  весняного  свята  8 Березня Світлана Миколаївна запропонувала виготовити брошку в даній техніці як подарунок для себе. Вчителі творили із захопленням - у результаті отримали бездоганний досвід і  не тільки матеріальний дарунок, а й моральний.                                                                                                             

   Педагог продемонструвала власні напрацювання (картини, брошки, резинки), а також презентувала досвід роботи - форми та методи, які направлені на підвищення якості світи,  створення умов, що розвивають творчість, активність школярів, підвищують їхню успішність.

На завершення методичного об’єднання  учні Бабинського НВК під керівництвом учителя музики Москаля Миколи Георгійовича. підготували привітання для  гостей.

Варто відзначити, що урок і  майстер-клас були проведені на високому методичному рівні, відзначалися різноманітністю форм та методів роботи, використанням інноваційних технологій, представленням власних творчих знахідок.


 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь