Вашківецька міська громада
Вижницький район, Чернівецька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Тиждень математики та фізики

Дата: 25.03.2019 11:13
Кількість переглядів: 1053

Фото без описуСтало доброю традицією у НВК «Вашківецька гімназія імені І.Бажанського» проводити предметні тижні. З 11 по 15 березня пройшов тиждень фізики та математики. Мета тижня – привернути увагу учнів до вивчення предметів природничого циклу, показати їх красу, практичну спрямованість, ознайомити з маловідомими фізичними фактами, явищами, розвивати інформаційну культуру учнів; показати значущість і роль математики в сучасному суспільстві. Вчителі фізики Савчук Н.І. та Вірста І.М., математики – Гаврилюк Є.С. та Гуменюк М.В. спланували роботу так, щоб заходи були цікавими, корисними, сприяли інтелектуальному та творчому розвитку гімназистів.

«Цей тиждень ми присвячуємо фізиці ? одній з найдавніших наук, без якої немислимий подальший розвиток людства, науці цікавій, захоплюючій. Значення фізичних знань у нашому житті важко оцінити», – такими словами розпочала загальношкільну лінійку Савчук Наталія Іванівна. «Мова фізики – математика», – продовжує Гаврилюк Євдокія Степанівна. Учителі ознайомили присутніх з невідомими фактами про фізику та математику. Продовжують розповідь учні 7-11 класів: звучали вірші про фізику, математичне лото.

Фото без описуВівторок порадував гімназистів вікториною «Будьмо знайомі: Ми Фізика і Математика», яку провели Савчук Н.І., Вірста І.М., Гаврилюк Є.С. Із захопленням семикласники та дев’ятикласники розповідали про царицю Математику та її доньку – Фізику. Цього ж дня проведено конкурс стінгазет «Сонячна система» та «Кросворди з математики» ( учні 9-11 класів). А учні 7 класу взяли участь у конкурсі «Наука – це цікаво», який провела Гуменюк Марина Володимирівна.

У середу учні 10-11 класів переглянули фільм «Створення сонячної системи»; учні 7-11 класів під керівництвом Савчук Н.І. та Вірсти І.М. проводили цікаві досліди з фізики, які можна порівняти з жартами чи фокусами. Учні 5-6, 8-9, 11 класів разом зі своїм вчителем математики Гаврилюк Є.С. проводили конкурс малюнків «Математика моїми очима», п’ятихвилинки, розв’язували кросворди, ребуси.

У четвер проведено засідання творчої групи «Спектр». Обдаровані учні Пріньковський Р., Солован Д., Савенко І. ознайомили учасників групи з історією відкриття фізичних явищ і законів, розповіли про життя вчених-фізиків.

На завершення Тижня, у п’ятницю, підведено підсумки та оголошено результати: учні 8 класу найкраще демонструють фізичні досліди.

Тиждень фізики та математики посприяв розширенню наукового світогляду, переконав вихованців, що цей предмет може бути цікавим і потрібним. Така форма роботи з дітьми формує у наших учнів інтерес до здобуття нових знань з різних навчальних дисциплін. Як казав Альберт Ейнштейн: «У мене нема ніякого таланту, є лише наполегливість і допитливість». Тож будьте допитливими, вивчайте фізику та математику, експериментуйте і тренуйте найважливіший м'яз у вашому тілі – свій мозок.

Інформацію підготувала Марія Стренадко



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь