Вашківецька міська громада
Вижницький район, Чернівецька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пізнавальна зустріч з місцевими майстринями

Дата: 21.05.2019 13:23
Кількість переглядів: 820

Фото без описуЄ речі, які будуть жити навіть через сотні років. Адже поки залишаються люди, які про них пам'ятають, вони впроваджуються в сучасне життя з колишньою силою. Це навіть не матеріальне, а духовне втілення самобутності українського народу.

 

Українська вишиванка – сакральний і древній вид одягу, частина культури, спосіб захисту. Вона супроводжувала наших предків у різні моменти життя: робочі будні, радості свят, при народженні нових поколінь, створенні сім'ї. Матері та дружини вишивали сорочки-обереги своїм синам і чоловікам, відправляючи їх у бій. Пишні наречені прикрашали свої наряди символічними візерунками, сподіваючись на здорове поповнення в родині й щастя в шлюбі. Вишиванка – це наш генетичний код.

 

17 травня у стінах НВК "Вашківецька гімназія ім.І.Бажанського" відбулася цікава зустріч з майстринями-вишивальницями: Соколович Наталією Михайлівною та Курик Степанією Олексіївною. Організували цю зустріч учитель українознавства гімназії Проскурняк Ніла Георгіївна разом із класним керівником 6 класу Курик П.С. Місцеві майстрині пізнавально розказували учням та присутнім у залі про вишивку та її види. Усі були в захопленні від розповідей вишивальниць і ставили чимало питань майстриням. Орчук Христина презентувала цікаві факти про вишивку, про які розповідала Ніла Георгіївна на уроках українознавства. Ведучі свята Вірста Мар'яна та Савчук Богдан разом з голосочками гімназії Лютик Софією, Гарас Наталією, Юлією та Назаром Лисанами, Вірстою Марією та Стрілецькою Антоніною причарували зустріч художніми номерами (музичний керівник – Медвідь Ніна Миколаївна). Учні розглянули роботи, які поетапно показувала Ніла Георгіївна, а Наталія Михайлівна та Степанія Олексіївна змістовно описували їх.

 

Наприкінці зустрічі директор гімназії Гуйванюк Лілія Миколаївна подякувала нашим майстриням за те, що вони завітали до нас. А ті, у свою чергу, подякували за запрошення й були приємно здивовані, як уважно та з цікавістю слухали їх діти. Одна з вишивальниць вручила директору гарний подарунок для навчального закладу – вишиту картину й пообіцяла найближчим часом провести з бажаючими учнями майстер-клас.

Педагог-організатор Курик П.С.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь