Вашківецька міська громада
Вижницький район, Чернівецька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Капітальний ремонт Вашківецької ЗОШ І-ІІІ ступенів

Дата: 22.06.2019 11:00
Кількість переглядів: 2503

Фото без описуСтартує реалізація проекту «Капітальний ремонт Вашківецької ЗОШ І-ІІІ ступенів по вул.Грушевського №3 в м.Вашківцях Вижницького району Чернівецької області (комплексна термомодернізація)». 6 червня 2019 року у приміщенні Кабінету Міністрів України відбулося засідання комісії з оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку. Зокрема, за напрямком «Енергоефективність в навчальних та медичних закладах», для опорного навчального закладу м.Вашківців за результатами засідання для Чернівецької області погоджено та затверджено  інвестиційну програму і проект регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2019 році на загальну суму 11,6 млн. грн, у тому числі за рахунок коштів ДФРР – 9,3 млн. грн, коштів місцевого бюджету –2,3 млн. грн.

         Актуальність даного проекту полягає в тому, щоб виконати комплекс енергоефективних заходів із впровадженням відновлювальної енергії, спрямованих на зменшення використання енергоносіїв, підвищення рівня енергоефективності об’єкту, заощадження бюджетних ресурсів і коштів галузі освіти, у рамках реалізації концепції «Нова українська школа» для створення умов надання високоякісних освітніх послуг.

Нині енергетичний фактор є одним з головних чинників, що впливають на стан економічної ситуації як в Україні, так і в Вашківецькій об’єднаній територіальній громаді. В умовах постійного зростання цін на основні види енергоресурсів особливої актуальності набувають питання енергозбереження та підвищення енергоефективності в закладах та установах, що фінансуються з міського бюджету.

Тож проблема енергозбереження для будівлі бюджетної організації, з одного боку, обумовлена соціальною значущістю цього об'єкту, з іншого –  марнотратне споживання енергії та відсутність системного підходу до реалізації енергозберігаючих заходів є одними з основних причин дефіциту бюджетів усіх рівнів. Зважаючи на те, що останнім часом нові об’єкти бюджетної сфери в експлуатацію майже не вводяться, основні резерви енергозбереження знаходяться у сфері вдосконалення енергоспоживання раніше побудованих будівель бюджетних установ і економія паливно-енергетичних ресурсів в закладах бюджетної сфери зростає пропорційно виділенню на ці цілі коштів.

Сповідуючи принципи доброго господарника і виваженого керівника, дбаючи про розбудову громади, зокрема про її майбутнє, вагома заслуга у реалізації цього проекту належить голові Вашківецької ОТГ Миколі Партенійовичу Перчу, а також спеціалісту I категорії Любові Леонідівні Шандро. Бо і справді: де злагоджена співпраця в колективі, там можливо досягти успіху, рухатися вперед та будувати майбутнє.

Очікувані результати проекту будуть корисними для учнів та адміністративно-педагогічного персоналу опорного закладу, а також дадуть можливість  зреалізувати наступні  ефекти: соціальний ( завдяки приведенню стану будівлі школи до відповідних санітарно-гігієнічних вимог та створенню належних умов для надання якісних освітніх послуг ),  економічний (завдяки ефективному використанню бюджетних коштів на оплату енергоносіїв та економії коштів на поточні ремонти даху),  екологічний ( при генерації сонячної енергії абсолютно відсутні шкідливі викиди в атмосферне повітря, зокрема: метану – СН4, чадного газу – СО, двоокису вуглецю – СО2, діоксинів та інших речовин,  які утворюються при експлуатації вугільних та газових ТЕС).

           Висновки  даного проекту застосовуватимуться для обґрунтування впровадження подальших заходів з енергозбереження об’єктів бюджетної сфери громади.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь