Вашківецька міська громада
Вижницький район, Чернівецька область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відкриття Центру надання адміністративних послуг

Дата: 10.12.2019 21:29
Кількість переглядів: 1980

Сьогодні, 10 грудня, у Вашківецькій ОТГ відбулось відкриття Центру надання адміністративних послуг. Завдяки співпраці громади та Програми «U-LEAD з Європою» було розроблено комплексний підхід до створення системи надання адмінпослуг. У ЦНАП міста Вашківці створено шість робочих місць, а ще два віддалених робочих місця буде в селах Замостя та Карапчів. В оновленій будівлі з всім необхідним обладнанням громадяни зможуть отримувати 93 види послуг.


«Раніше ЦНАП було лишень ідеєю, але нині це вимога часу. Кожна громада має надавати якісні послуги своїм жителям, тому ми пішли на створення Центру», - зазначив у вітальному слові Микола Перч, голова Вашківецької ОТГ. Це вже третя громада на території Чернівецької області, де відкрито ЦНАП за підтримки Програми U-LEAD. Від програми надано меблі та комп’ютерне обладнання для робочих місць, проведено навчання персоналу. Громада відремонтувала приміщення колишньої поліклініки коштом власного бюджету, також минулого року було залучено 1,5 млн грн субвенції на соціально-економічний розвиток територій. Окрім ЦНАПу в оновленому приміщенні планується розміщення адмінбудівлі громади.

Віктор Лащак, радник з муніципальних послуг Чернівецького офісу Програми «U-LEAD з Європою», підкреслив те, що завдячуючи своїй активності громада змогла стати учасником програми. «В області це третій відкритий ЦНАП за підтримки U-LEAD, а в першому раунді загалом є 5 таких громад – відкриття були вже у Мамаївській та Тереблеченській ОТГ, а найближчим часом очікуються ще в Усть-Путильській та Вашковецькій громадах. Ви розпочинаєте свою роботу з надання 93 видів послуг, а найбільші ЦНАП мають близько 400 послуг. Тому є куди далі розвиватись чого вам і бажаю», - сказав Віктор Лащак. Загалом же за підтримки Програми U-LEAD очікується допомога у відкритті 27 ЦНАПів в Чернівецькій області та понад п’яти сотень по всій Україні.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь