Вашківецька міська громада
Вижницький район, Чернівецька область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Всеукраїнський форум місцевого самоврядування

Дата: 27.03.2017 17:47
Кількість переглядів: 1104

Впродовж 24 – 25 березня у Львові вп’яте відбувся Всеукраїнський форум місцевого самоврядування, до якого долучилися представники влади, українські та міжнародні експерти у сфері місцевого самоврядування, дипломати, науковці та громадські організації. Учасники Форуму ухвалили і презентували Резолюцію, яку доопрацюють та скерують до центральних органів влади України.

Зокрема, серед Рекомендацій у тексті Резолюції зазначено такі:

– Звернутись з пропозицією до Верховної Ради України прискорити розгляд проектів Законів України, що: сприяють запровадженню визначеного Європейською хартією принципу повсюдності місцевого самоврядування; забезпечують належну фінансову основу об’єднаних територіальних громад; встановлюють засади нового адміністративно-територіального устрою; визначають особливості створення та функціонування агломерацій як особливих форм міжкомунальної й соціально-економічної взаємодії громад міст і населених пунктів їх приміської зони.

– Кабінету Міністрів України пропонується ухвалити Стратегію інновацій та доброго врядування на місцевому рівні, зобов’язати органи виконавчої влади та рекомендувати органам місцевого самоврядування дотримуватись у своїй діяльності принципів доброго врядування й усебічно сприяти їх реалізацій.

–  Внести низку невідкладних законодавчих змін, які мають забезпечити місцевий соціально-економічний розвиток та спроможність територіальних громад, сприяти розвитку організації надання послуг на рівні району в місті, стимулювати ОСББ, облік, формування та нарахування тарифів житлово-комунальних послуг, а також змін щодо утримання об’єктів благоустрою, незаконного продажу наркотичної речовини в Україні, щодо процесу подання позовної заяви до суду про стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги.

–  Підтримати проекти Законів щодо реформування системи паркування, розподілу надходжень від штрафів за порушення правил зупинки, стоянки транспортних засобів в межах населених пунктів та збору за місця для паркування транспортних засобів.

–  Запровадити адресну державну компенсацію пільговикам.

–  Внести зміни до Земельного Кодексу України, щодо заборони визнання права власності на МАФ як на нерухому річ, яка за технічними характеристиками має ознаки рухомої речі.

–  Надати інформаційно-методичну підтримку об’єднаним територіальним громадам при формуванні та реалізації стратегій їхнього розвитку за участі громадськості тощо.

Нагадаємо, під час Форуму обговорили теми реформування місцевого самоврядування, роль міських агломерацій в контексті децентралізації, роль електронного врядування та Smart City, децентралізацію у медичній та освітній сферах, залучення мешканців до розвитку своїх громад на прикладі громадських бюджетів участі, адміністративні послуги та фінансові моделі розвитку ОТГ, реформування сфери ЖКГ у контексті процесу децентралізації тощо.

Партнерами  Всеукраїнського Форуму місцевого самоврядування є Львівська міська рада та представники міжнародних програм: Проект U-LEAD в Україні, Академія Фольке Бернадотта, Програма USAID «Рада», GIZ в Україні, Програма Ради Європи, Програма USAID DOBRE, Міжнародний фонд «Відродження», WNISEF, SKL International.

Відео з Форуму можна переглянути тут.

Джерело: http://city-adm.lviv.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь